MERCAT CÀTAR I FIRA DE CASTELLBÒ 2019

Com cada any, i en el marc del Festival Càtar del Pirineu Català, s’ha celebrat el Mercat Càtar i la Fira dels Bons Homes de Castellbò. Durant el cap de setmana dels dies 10 i 11 d’Agost, aquesta vila de la comarca de l’Alt Urgell ha recordat el seu passat amb els Bons Homes amb diverses activitats culturals i lúdiques i una mostra de parades d’oficis tradicionals i de productes del territori.

Diverses cercaviles amb espectacles de danses i una teatralització de la vida del comte Arnau, “el vescomte de ferro”, repartida entre diversos racons de Castellbò, així com l’espectacle pirotècnic nocturn  que simulava l’incendi de la vila per part de les forces inquisitorials amenitzaren les jornades i aconseguiren fer comprendre millor als visitants com era la vida medieval, les intrigues de poder entre la noblesa del territori i el bisbat de La Seu d’Urgell i les vicissituds patides durant les persecucions contra els Bons Homes, tant per part dels catòlics com dels càtars.

Entre les activitats més culturals destaquem la interessant conferència pels historiadors Carles Gascón i Oliver Vergés sobre les nissagues nobiliàries dels Caboet i els Castellbò, les seves relacions amb el bisbat d’Urgell i amb la casa occitana de Fois, i la presentació del llibre infantil “El tresor dels càtars”, el primer destinat al públic infantil sobre la temàtica dels Bons Homes, amb la seva escriptora Montse Subirana i la seva il·lustradora Susanna Campillo.

You May Also Like

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *